SvenskaEnglish

Carina Ari Medaljör 2018

Carina Ari Medal
Carina Ari-medaljen 2018 tilldelas dansaren, koreografen, regissören och pedagogen Roine Söderlundh. Sedan mer än 30 år är han en stark och inspirerande kraft för danskonsten i Sverige.

Roine SöderlundhRoine Söderlundh, Carina Ari-medaljör 2018.
Foto: Nikola Stankovic.


Med innerlig passion och fantastiskt driv ger han bränsle till ständig förnyelse av konstarten och lockar nya generationer dansare och musikalartister till Sveriges största scener.

Han har skapat många minnesvärda dansföreställningar med underhållning och kvalitet som ledstjärnor. Med stor respekt för klassiska traditioner, främst inom showdansen, har han fört MGM-erans stil och dansikoner ända in i 2000-talet, med produktioner som West Side Story, Sound of Music, Singin´ in the Rain, De tre musketörerna, Paraplyerna i Cherbourg, Chicago och Billy Elliot. Svenska produktioner i världsklass.

Med sitt outtröttliga arbete som lärare och konstnärlig ledare för olika dansskolor genom åren förmedlar Roine Söderlundh dansens magiska kraft till morgondagens dansstjärnor.

Rennie Mirro för Medaljkommittén, Carina Aris Minnesfond

I Medaljkommittén:
Gunilla Jensen, dansskribent och dramaturg, Ana Laguna, professor och hovdansare, Rennie Mirro, dansare och skådespelare.

Pressbild